Oudshoornse Kerk als trouwlocatie

  • In de afgelopen jaren heeft de Oudshoornse kerk bewezen aan alle voorwaarden te voldoen om dit monument definitief te benoemen tot officiële trouwlocatie van de gemeente Alphen aan den Rijn.
  • Mensen kiezen deze locatie om de prachtige omgeving zowel interieur als exterieur. De gebrandschilderde ramen geven een bijzonder geheel aan deze feestelijke dag.
  • Voor het jaar 2018 staan er al een aantal reserveringen voor een burgerlijkhuwelijk.

Het is van belang vroegtijdig te reserveren.

Een huwelijk sluiten in deze prachtige kerk uit 1665, een monumentaal gebouw aan de Oudshoornseweg te Alphen aan den Rijn is mogelijk.

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft het College van Kerkrentmeesters toegezegd dat dit mogelijk is, mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Deze voorwaarden hebben vooral te maken met de openbaarheid van huwelijken, de toegankelijkheid en een aantal faciliteiten waarover de kerk moet beschikken, te weten:

  • Scheiding tussen kerk en staat. Omdat er in onze kerk religieuze bijeenkomsten plaatsvinden, wil de gemeente dat de scheiding tussen kerk en staat wordt gewaarborgd. Dit kan door af te spreken dat er alleen huwelijken in de kerk worden voltrokken door de Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand die in vaste dienst van de gemeente zijn.
  • Huwelijk tussen twee personen van hetzelfde geslacht. De gemeente wil dat iedereen de mogelijkheid heeft om te kunnen trouwen. Dit betekent ook een huwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen.

Voor meer inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met: vThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Meer weten over de kerk?
 

Deze kerk heeft:

  1. Een overweldigende akoestiek

  2. prachtig gebrandschilderde ramen

  3. Een boeiende geschiedenis